Konfirmaatiopalvelus

Konfirmaatio on juhlallinen päätös rippikoululle. Siihen asti nuori on hengellisessä katsannossa ollut kasvattajan alainen. Konfirmaatiossa hänestä tulee hengellisesti itsenäinen. Nuoret ovat saaneet rippikoulussa kasteeseensa liittyvää opetusta siitä, mitä kristinusko on ja mihin he siinä uskossa sitoutuvat. Konfirmaatiossa he tunnustavat uskonsa kolmiyhteiseen Jumalaan ja lupaavat elää uskonsa mukaisesti.

Konfirmoitavat tulevat kirkkoon vähän ennen 9.00, jotta voivat pukeutua albaan. Paikalliset valokuvaajat ottavat yhteiskuvan konfirmoitavista kirkon etuosassa noin klo 9.00.

Konfirmaatio-osa sijoittuu keskelle ehtoollisjumalanpalvelusta. Saarnan jälkeen nuoret pyydetään alttarin eteen tunnustamaan uskonsa yhdessä seurakuntalaisten kanssa. Tämän nuoret polvistuvat ja liturgi pyytää konfirmoitujen kummeja tai heidän sijaisiaan astumaan nuoren taakse siunauksen ajaksi.

Siunaus etenee niin, että kädet lasketaan nuoren pään päälle.

- Kummi sanoo nuoren nimen
- Pappi lukee siunauksen: "Meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armo, Jumalan Isän rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon sinun kanssasi."
- Nuori vastaa: Aamen

Siunauksen jälkeen kummit poistuvat paikoilleen.

Nuoret tulevat vielä kerran omana ryhmänään alttarille nauttimaan ehtoollisen. Seurakunta osallistuu ehtoolliselle heidän jälkeensä ns. jatkuvan pöydän käytännön mukaisesti.

Valokuvaus konfirmaatiopalveluksissa: paikallinen yrittäjä Studio Heidi K. ottaa nuorista sekä yhteiskuvan että kuvia myös jumalanpalveluksen aikana. Toivommekin, että seurakuntalaiset voisivat keskittyä jumalanpalvelukseen ja jättää kuvaamisen ammattilaiselle, jolla on työhönsä ammattilaisen laitteet ja ammattilaisen kokemus. Häneltä kuvia pääsee myöhemmin tilaamaan.

Konfirmaatiosta kirkon sivulla