Linkkejä

Lapset kirkossa

Lapset jumalanpalveluksessa

mitä täältä näkyyLasten kanssa voi tulla mihin tahansa jumalanpalvelukseen. Sijoittumista kirkkoon ei ole rajoitettu. Jos kuitenkin vanhemmista tuntuu siltä, että lapsen kanssa olisi mukavampi päästä syrjään istumaan, meillä on kirkkosalissamme ikkunoilla eristetty lastentila. Sieltä voi seurata palvelusta pelkäämättä että lapsen äänet häiritsevät muuta seurakuntaa.

Paras tapa tehdä jumalanpalvelus rakkaaksi ja Pyhä tutuksi on tuoda lapsia kirkkoon jumalanpalvelukseen!

Lasten osallistuminen ehtoolliselle

Kastettu lapsi, jolle on opetettu ehtoollisen merkitystä, saa osallistua ehtoolliselle yhdessä vanhempiensa tai muun läheisen aikuisen kanssa. Aikuinen ilmoittaa siitä ehtoollista jakavalle papille. Vaikka lapsi ei nauttisi ehtoollista, hänet on mahdollista tuoda siunattavaksi alttarille. Siunauksessa hän saa kokea sitä samaa rakastavaa Jumalan yhteyttä, johon muu seurakunta ehtoollisella osallistuu.

Kuka saa osallistua ehtoollisellle

Pyhäkoulusivulla kerrotaan myös kirkkopusseista. Lapsille on pikku pusseihin laitettu palveluksen ajaksi tehtäviä ja puuhaa.

Kerran kuukaudessa järjestetään myös pyhäkoulusunnuntai, jolloin kirkon omaisten huoneessa pyhäkoululaiset kokoontuvat jumalanpalveluksen alussa ja saapuvat kirkkosaliin ennen ehtoollista.

Perhekirkot

Seurakunnassamme järjestetään vuosittain noin 3-4 perhekirkkoa päivän pääjumalanpalveluksena. Kyseessä on lapsiperheille muokattu sanajumalanpalvelus. Seurakuntatiedoissa ilmoitetaan päivämäärät. Lapsityön sivulta voi tarkistaa tulevat perhekirkot.

Lasten aamukirkot

Lukukausien aikana yleensä kerran kuukaudessa perjantaisin toteutetaan ns. lasten aamukirkko. Siellä on käynyt koululaisia, mutta sinne saa tulla muutkin kuin koululaiset. Seurakuntatiedoista voi katsoa päivämääriä.

Tämän lisäksi seurakuntatiedoissa ilmoitetaan koulujen tai kerhojen päätöskirkoista. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Jumalanpalvelukset eivät koskaan ole suljettuja tilaisuuksia, vaan koskevat koko seurakuntaa.