Kaikkien autuuksien kirkko

Tiilirakenteinen Pekka Pitkäsen suunnittelema Kaikkien autuuksien kirkko vihittiin käyttöön 4.11.1984.

Nimi ei ole tavallinen kirkolle. Siksi sitä niin vähän kuulee käytettävän. Nimellä "Kaikkien autuuksien kirkko" on kuitenkin syynsä. Se tulee Jeesuksen vuorisaarnan aloituksen kahdeksasta autuaaksijulistuksesta: "Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta..." Matt 5:3. Kirkkosalin perusmuoto kahdeksankulmio palautuu näihin Jeesuksen sanoihin. Kirkon peruskiveen alttarin alle on muurattu myös pala Vuorisaarnan vuorelta tuotua kiveä.

Kirkkosalin kyljessä on tila, jossa voidaan toimittaa esim. pieniä vihkimisiä. Siellä on myös joka sunnuntai jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahvit. Lisäksi kirkon matalammassa osassa on ns. omaisten huone, kirkollisten toimitusten valmisteluhuone, jossa vihkipari voi valmistautua toimitukseen tai kastettavan lapsen omaiset voivat siellä  rauhassa syöttää lapsen ja pukea kastemekkoon.

Kaikki tilat mukaan lukien Kaikkien autuuksien kirkkoon mahtuu noin 500 henkeä. Jumalanpalvelusten ja toimitusten lisäksi kirkkosali palvelee hyvin myös konserttikäytössä.  Konserteista tietoa löytyy täältä.