Pyhäkoulu

Pyhäkoulutyö on kirkon kasteopetusta, jonka tavoitteena on antaa lapselle kristillistä kasvatusta. Kehtoluokkatyö, jossa seurakunta muistaa 1-4 vuotiaita syntymäpäiväkortilla, on osa pyhäkoulutyötä. Neljävuotiaat kutsutaan erityisesti seurakunnan järjestämiin syntymäpäiväjuhliin.

Tule pyhäkouluopettajaksi! Apuasi kaivataan. Ihmetaitoja ei tarvita. Ota yhteyttä Hannaan puh. 044 735 6759.

PYHÄKOULUSUNNUNTAI

Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina (pois lukien kesä-elokuu) on kirkossa lapsille pyhäkoulu jumalanpalveluksen aikana. Pyhäkoulu alkaa klo 10 omaisten huoneessa. Pyhäkoulusta palataan kirkkosaliin kolehtivirren aikana. Näin koko perheellä on mahdollisuus osallistua ehtoolliselle. Messun jälkeen on seurakuntatalolla ruokailu. Ruokailussa on vapaaehtoinen maksu ja tuotto käytetään oman seurakunnan lapsi- ja perhetyöhön.

KIRKKOPUSSIT

Kirkon 30-vuotis juhlavuonna lapsityö halusi muistaa pieniä kirkkovieraita. Teimme heille Kirkkopussit. Ne on lapsille tarkoitettuja puuhapusseja, joista löytyy tekemistä kirkon penkissä istuessa.

Meillä Harjavallassa on hyvä lasten tila, joka palvelee lapsiperheitä. Siellä on edelleen kirjoja ja väritystehtäviä, joita saa ajankuluksi lukea ja tehdä. Lasten kasvaessa voisi olla kiva viettää jumalanpalvelusta kirkkosalissa. Lapselle aika  käy helposti  pitkäksi penkissä istuen. Tähän toivottavasti tuo apua Kirkkopussit.

Kirkkopusseja on viisi kappaletta, liturgisissa väreissä. Kirkkopussit ovat vähän eri sisältöisiä. Niistä löytyy mm. kirja, raamattunukke, piirustusvälineitä, puuhakirja, pieni lelu ja tietoa symbolista, joka pussia koristaa.

Kirkkopussit löytyvät kirkkosalin takaosasta, jonne ne myös palautetaan jumalanpalveluksen jälkeen. Kirkkopussit on tarkoitettu tavallisen messun tai jumalanpalveluksen aikana käytettäviksi. Perhemessut ja lasten kirkot esim. Mukulamessu ovat jo suunniteltu ajallisesti ja toiminnallisesti lapset huomioiden.

Toive on, että Kirkkopussit tulevat tutuiksi ja osataan ottaa käyttöön aina, kun kirkkosaliin saapuu pieni vieras.

Syksy 2014 206

Työmuodon vastuuhenkilöt