Aikuisrippikoulu

Vuodelle 2016-2017 suunnitteilla aikuisrippikoulun käyminen seurakunnan opetusiltojen tahdissa. Kysy lisää Janilta 044 7356 753.


Aikuisrippikoulu

Aikuisrippikoulu käydään, kun haluaa liittyä seurakuntaan, mutta kaste ja siihen liittyvä kasteopetus puuttuu tai jos nuorena rippikoulu jäi käymättä ja haluaisi saattaa tältä osin asiat kuntoon. Rippikoulu käydään yksityisesti tai mikäli kyselijöitä on useampi niin heistä muodostetaan oma pienryhmä. Rippikouluun kuuluu tavallisesti noin 10 puolentoista tunnin tapaamista viikon / kahden viikon välein ja osallistuminen johonkin jumalanpalvelukseen, mahdollisesti muuhunkin seurakunnan toimintaan. Aikuisrippikoulun ohjelma, aikataulut ja tapaamiset sovitaan papin kanssa, joka toimii rippikoulun opettajana. Aikuisrippikoulua voi kysellä papeilta vuodenajasta riippumatta. Rippikouluun on syytä varata myös riittävän pitkä aika, jotta tapaamiset saadaan sovittua sekä papin että rippikoululaisen kalenteriin. 

Verkkorippikoulun oppitunnit

Verkkorippikoulu Harjavallan seurakunnassa on osana ja apuna aikuisrippikoulussa. Jokainen aikuisrippikoulu 'räätälöidään' oppilaan tarpeen mukaan. Yhteisiä tapaamisia oppilaan kanssa tulee joka tapauksessa. Mikäli asia vaatii, niin joitakin osia rippikoulusta voidaan sopia toteutettavan verkkorippikoulun materiaalin kautta. Siinä yhteydessä samoin sovitaan, millä tavoin verkkorippikoulun tehtäviin vastataan.

 

Verkkomateriaalista

Verkkorippikoulun oppitunneissa on käytetty jo verkossa olevia materiaaleja kuten KatekismustaRaamatun verkkoversioita tai joitakin yksityisiä sivustoja. Myös verkkotietosanakirja Wikipediaa  on käytetty niiltä osin kun linkitetyt artikkelit vastaavat käsiteltävänä olevaa aihetta. Koska Wikipedia on vapaasti muokattavissa oleva tietosanakirja, on sen tietojen yleiseen paikkaansapitävyyteen syytä suhtautua tietyllä varauksella. Tässä yhteydessä käytetyissä hakusanoissa ei ole toistaiseksi löytynyt suurempia ongelmia.  

Oppitunnit

  1. Raamattu
  2. Jumala
  3. Synti ja käskyt
  4. Jeesus
  5. Kirkko ja sakramentit
  6. Ensiapupakkaus

 

 

Tämä verkkomateriaali on kopioitu Helsingin seurakuntayhtymän sivulta tekijän Markus Kartanon luvalla. Helsingin srk-yhtymän verkkorippikoulu.

Helsingin srk-yhtymän uudistunut verkkorippikoulun sivusto.

Käytön ja kokemusten myötä tätä tullaan kehittämään Harjavallan tarpeita vastaavaksi.

Piispankokouksen päätös kirkkoon liittyvälle annettavasta opetuksesta.


Lisää tietoja aikuisrippikoulusta antaa kappalainen Jani Laaksonen