Linkkejä

Sanahaku

Haulla siirryt Virsikirjasivustolle.

Kirkolliset toimitukset

Seurakunta elää mukana elämän käännekohdissa. Tämä näkyy erityisesti toimituksissa, joista tutuimmat lienevät kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen. Niitä ovat myös mm. rippi, yksityinen ehtoollinen, kodin siunaaminen, uurnan maahan kätkeminen.

Vaikka kirkolliset toimitukset sinänsä ovat samat kaikkissa Suomen evankelisluterilaisissa seurakunnissa, niin yksityiskohdissa on paikkakuntakohtaista vaihtelua toimitatavoissa.

Kun suunnittelet kirkollista toimitusta toteutettavaksi perhepiirissäsi, luontevinta on ottaa yhteyttä ensimmäiseksi kirkkoherranvirastoon. Seurakunnassamme on kolme pappia seurakuntatyössä. Kirkkoherranvirasto on selvillä heidän vuoroistaan ja ottaa vastaan myös toiveita toimittavasta papista. Vuosilomat ja muut työjärjestelyt aiheuttavat kuitenkin sen, ettei toiveiden toteuttaminen ole aina mahdollista.