Liity kirkkoon

Miten kirkkoon voi liittyyä Harjavallassa?

Liittyminen, jos sinut on kastettu

• olet käynyt rippikoulun ja konfirmoitu
  • asut Harjavallassa
  • olet 18 vuotta täyttänyt

- ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon

Liittyminen, jos sinua ei ole kastettu

• et ole käynyt rippikoulua
  • asut Harjavallassa

- ota yhteyttä seurakunnan papistoon, niin sovimme kasteesta ja kastetta edeltävästä opetuksesta.

Kirkon jäsenyyteen tullaan kasteen kautta. Kasteeseen liittyy seurakunnan antama kasteopetus. Pääsääntöisesti kasteopetus eli rippikoulu annetaan sinä vuonna kun nuori täyttää 15 vuotta. Nuori osallistuu ikäryhmänsä mukaisesti rippikouluun myös siinä tapauksessa, jos häntä ei ole kastettu, mutta hän haluaa kasteen ja kirkon jäsenyyden. Tässä tapauksessa kaste on rippikoulun jälkeen ennen konfirmaatiota.

Nuorien ja aikuisten osalta kasteopetus toteutetaan siis aina ennen kastetta.

Aikuisille, jotka eivät osallistu nuorten rippikouluryhmään, järjestetään yksityinen rippikouluopetus tai heistä muodostetaan oma pienryhmä.

Yksityisrippikoulu rakennetaan tapauskohtaisesti. Siihen kuuluu kymmenkunta kokoontumista ja osallistuminen jumalanpalvelukseen ja mahdollisesti muuhun seurakunnan opetukselliseen toimintaan.